Διδακτική μεθοδολογία Αρχαίων Ελληνικών

   Το πρακτικό μέρος του μαθήματος Διδακτικής Μεθοδολογίας των αρχαίων ελληνικών, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Νέας Μηχανιώνας. Ως διδασκαλία – εργασία ανέλαβα ύστερα από συνεννόηση με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ.Μπέζα, το μάθημα των αρχαίων ελληνικών της Α? λυκείου (Αρχαίοι Έλληνες Ιστοριογράφοι) και συγκεκριμένα την ενότητα Θουκυδίδου Ιστορίαι, Βιβλίο 3ο, κεφάλαιο 78. Επίσης, προσθέσαμε κάποιες επαναληπτικές ασκήσεις από το εγχειρίδιο γλωσσικής διδασκαλίας.

   Τέλος, η επίσκεψή μου στο Γενικό Λύκειο Ν. Μηχανιώνας ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για εμένα και σε αυτό συντέλεσε το πραγματικό ενδιαφέρον των καθηγητών και του διευθυντή, αλλά και η προθυμία τους να βοηθήσουν σε οποιαδήποτε δυσκολία ή απορία. Οι εντυπώσεις μου λοιπόν, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι οι καλύτερες. Ευχαριστώ πολύ !
Γιώτα Μαυροπούλου από  Φιλοσοφικό Παιδαγωγικό.

Επέτειος Πολυτεχνείου 2015

 Στο σχολείο μας τιμήσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2015. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές της Α? , Β? και Γ? λυκείου, διαβάζοντας κείμενα και δραματοποιώντας τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανταποκρίθηκαν με μεράκι κι επιτυχία, στους ρόλους που τους ανατέθηκαν. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η σκηνή με τους διαδηλωτές που εξέφρασε την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, ο σύλλογος διδασκόντων, καθώς και πλήθος γονέων και κηδεμόνων.

  Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Φωτογραφίες εορτής Πολυτεχνείου