Αρχείο κατηγορίας ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Διδακτική μεθοδολογία Αρχαίων Ελληνικών

   Το πρακτικό μέρος του μαθήματος Διδακτικής Μεθοδολογίας των αρχαίων ελληνικών, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Νέας Μηχανιώνας. Ως διδασκαλία – εργασία ανέλαβα ύστερα από συνεννόηση με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ.Μπέζα, το μάθημα των αρχαίων ελληνικών της Α? λυκείου (Αρχαίοι Έλληνες Ιστοριογράφοι) και συγκεκριμένα την ενότητα Θουκυδίδου Ιστορίαι, Βιβλίο 3ο, κεφάλαιο 78. Επίσης, προσθέσαμε κάποιες επαναληπτικές ασκήσεις από το εγχειρίδιο γλωσσικής διδασκαλίας.

   Τέλος, η επίσκεψή μου στο Γενικό Λύκειο Ν. Μηχανιώνας ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για εμένα και σε αυτό συντέλεσε το πραγματικό ενδιαφέρον των καθηγητών και του διευθυντή, αλλά και η προθυμία τους να βοηθήσουν σε οποιαδήποτε δυσκολία ή απορία. Οι εντυπώσεις μου λοιπόν, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι οι καλύτερες. Ευχαριστώ πολύ !
Γιώτα Μαυροπούλου από  Φιλοσοφικό Παιδαγωγικό.

«ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ»

Ονόματα φοιτητριών: Μαυροπούλου Μάρθα, Μαυροπούλου Μαρία, Μαυροπούλου Παναγιώτα, Μελισσαργά Ευανθία

Σχολή: Φιλοσοφική, Τμήμα: Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής

Ημερομηνίες παρακολούθησης στο Γενικό Λύκειο Μηχανιώνας:29/2/2016, 1/3/2016, 2/3/2016

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μασούτη  Μυρόπη

 «ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ»

 Στα πλαίσια πραγμάτωσης της β΄φάσης του α΄ κύκλου της πρακτικής άσκησης του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, επισκεφτήκαμε το 1ο ΓΕΛ Ν. Μηχανιώνας. Για τρεις ημέρες γίναμε η «σκιά» του φιλολόγου, καθώς στόχος της παρούσας φάσης ήταν η εξοικείωσή μας ακόμη περισσότερο με το έργο που επιτελεί ένας φιλόλογος, τόσο στο διδακτικό όσο και στο διοικητικό κομμάτι του σχολείου. Μας δόθηκε συνεπώς, η ευκαιρία να  παρακολουθήσουμε από μία φιλόλογο καθ? όλη τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος και μπορέσαμε να δούμε έμπρακτα το έργο στο οποίο επιδίδεται καθημερινά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον διευθυντή, κ. Γεροβασιλείου Χρήστο και τις φιλολόγους κα Μασούτη Μυρόπη και  κα Γιαννάκη Άννα για την προθυμία τους και τη βοήθειά τους, στην προσπάθειά μας να ολοκληρώσουμε την πρακτική μας άσκηση.

12784294_10208283230820905_1307750946_n

ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Ονόματα φοιτητριών: Σουραβλά Γλυκερία, Καναβούρα Μαρία- Ελένη

Σχολή: Φιλοσοφική. Τμήμα: Φιλοσοφίας& Παιδαγωγικής

Παρακολουθήσεις στο Γενικό Λύκειο Μηχανιώνας: 30/11/2015, 7/12/2015, 14/12/2015

Τμήμα σχολείου: Β’1

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μασούτη Μυρόπη

  Στο πλαίσιο του μαθήματος της σχολής μας »Διδακτική μεθοδολογία του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας» κληθήκαμε να κάνουμε δύο παρακολουθήσεις στο μάθημα της έκθεσης και μία διδασκαλία με δικό μας υλικό( βλ. παρακάτω αρχεία) στο θέμα βιογραφικά είδη και εργασία. Στη διδασκαλία μας χρησιμοποιήσαμε μια παρουσίαση με power point, ένα κρίτηριο αξιολόγησης με το οποίο ασχοληθήκαμε μέσα στην τάξη και ένα φύλλο εργασίας για τη συγγραφή ενός βιογραφικού σημειώματος.
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία.

Διδασκαλία 701   Φύλλο εργασίας    Κριτήριο Αξιολόγησης