Αρχείο κατηγορίας ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Επέτειος Πολυτεχνείου 2015

 Στο σχολείο μας τιμήσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2015. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές της Α? , Β? και Γ? λυκείου, διαβάζοντας κείμενα και δραματοποιώντας τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανταποκρίθηκαν με μεράκι κι επιτυχία, στους ρόλους που τους ανατέθηκαν. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η σκηνή με τους διαδηλωτές που εξέφρασε την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, ο σύλλογος διδασκόντων, καθώς και πλήθος γονέων και κηδεμόνων.

  Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Φωτογραφίες εορτής Πολυτεχνείου

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

  Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με το ανέβασμα δύο θεατρικών: »Το τίμημα της λευτεριάς» και  » Το μεγάλο χρέος». Συμμετείχαν μαθητές και από τις τρεις τάξεις του σχολείου μας.  Τα παιδιά που έλαβαν μέρος με πολύ ενθουσιασμό είχαν την ευκαιρία να βιώσουν με »δραματικό» τρόπο τις αξίες της αγωνιστικότητας, της έντιμης πάλης για την υπεράσπιση των ιδανικών αλλά και της ισότιμης συμμετοχής των δύο φύλων σε κάθε αγώνα. Ήταν μια αναπνοή στο γνωσιοκεντρικό και εξετασιοκεντρικό σύστημα του σχολείου, πράγμα που φάνηκε ιδιαίτερα στις πρόβες, όπως δήλωσαν οι υπεύθυνες για το ανέβασμα του έργου καθηγήτριες Τσίντζα Αθανασία,  Χαραλάμπους Χρυστάλλα και Βαρσαμά Εύα. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Μηχανιώνας που με ιδιαίτερη προθυμία μας παραχώρησε παραδοσιακές στολές.

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στις 27 Οκτωβρίου στις 10:00΄ π.μ. , πραγματοποιήθηκε στο Λύκειό μας, η εκδήλωση προς τιμή της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στη γιορτή αυτή:

α. καθορίζεται ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες, β.απονέμονται αριστεία και βραβεία στους αριστεύσαντες και πρωτεύσαντες μαθητές, γ.γίνεται αναφορά στα γεγονότα της περιόδου 1940-1945 , ώστε να αποδοθούν τιμές στους Έλληνες αγωνιστές τόσο του ελληνοιταλικού  πολέμου, όσο και της γερμανικής κατοχής.

Ο σύλλογος καθηγητών του Λυκείου, αποφάσισε στη διάρκεια αυτής της γιορτής, να τιμήσει  για την προσφορά τους στην εκπαίδευση και στην τοπική κοινωνία, τους συναδέλφους καθηγητές  που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα, τον κ. Μπαλασά Γεώργιο, τον κ.Πέτροβα Χαράλαμπο, την κα Ευσταθιάδου Μαρία και την κα Κράνια Βασιλική. Για το σκοπό αυτό, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης Ιωάννης,  ο  Αντιδήμαρχος κ. Τσουρούς-Μπουγιούκας και η  Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κα Χατζηχριστοφή Κατερίνα. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στην παρουσία του  Αρχιμανδρίτη Πανοσιολογιοτάτου Ιωάννη Μαλλουρή και των Πρεσβυτέρων Αιδεσιμότατων Γεωργίου Γιακαλή και Ιωάννη Κοτρώνη.

Για εμάς, τους καθηγητές και τους μαθητές του Λυκείου, ήταν στιγμές ιδιαίτερης συγκίνησης και χαράς.

IMG_5228 IMG_5145
IMG_5151 IMG_5160

 

IMG_5163

 

IMG_5171