Αρχείο κατηγορίας ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αγιασμός 2016

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 τελέστηκε ο Αγιασμός του Σχολείου μας, όπου παρέστη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Απευθυνόμενος στους μαθητές τους ευχήθηκε ευλογημένη και δημιουργική σχολική χρονιά.

 

Διδακτική μεθοδολογία Αρχαίων Ελληνικών

   Το πρακτικό μέρος του μαθήματος Διδακτικής Μεθοδολογίας των αρχαίων ελληνικών, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Νέας Μηχανιώνας. Ως διδασκαλία – εργασία ανέλαβα ύστερα από συνεννόηση με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ.Μπέζα, το μάθημα των αρχαίων ελληνικών της Α? λυκείου (Αρχαίοι Έλληνες Ιστοριογράφοι) και συγκεκριμένα την ενότητα Θουκυδίδου Ιστορίαι, Βιβλίο 3ο, κεφάλαιο 78. Επίσης, προσθέσαμε κάποιες επαναληπτικές ασκήσεις από το εγχειρίδιο γλωσσικής διδασκαλίας.

   Τέλος, η επίσκεψή μου στο Γενικό Λύκειο Ν. Μηχανιώνας ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για εμένα και σε αυτό συντέλεσε το πραγματικό ενδιαφέρον των καθηγητών και του διευθυντή, αλλά και η προθυμία τους να βοηθήσουν σε οποιαδήποτε δυσκολία ή απορία. Οι εντυπώσεις μου λοιπόν, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι οι καλύτερες. Ευχαριστώ πολύ !
Γιώτα Μαυροπούλου από  Φιλοσοφικό Παιδαγωγικό.

Επέτειος Πολυτεχνείου 2015

 Στο σχολείο μας τιμήσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2015. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές της Α? , Β? και Γ? λυκείου, διαβάζοντας κείμενα και δραματοποιώντας τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανταποκρίθηκαν με μεράκι κι επιτυχία, στους ρόλους που τους ανατέθηκαν. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η σκηνή με τους διαδηλωτές που εξέφρασε την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, ο σύλλογος διδασκόντων, καθώς και πλήθος γονέων και κηδεμόνων.

  Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Φωτογραφίες εορτής Πολυτεχνείου

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

  Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με το ανέβασμα δύο θεατρικών: »Το τίμημα της λευτεριάς» και  » Το μεγάλο χρέος». Συμμετείχαν μαθητές και από τις τρεις τάξεις του σχολείου μας.  Τα παιδιά που έλαβαν μέρος με πολύ ενθουσιασμό είχαν την ευκαιρία να βιώσουν με »δραματικό» τρόπο τις αξίες της αγωνιστικότητας, της έντιμης πάλης για την υπεράσπιση των ιδανικών αλλά και της ισότιμης συμμετοχής των δύο φύλων σε κάθε αγώνα. Ήταν μια αναπνοή στο γνωσιοκεντρικό και εξετασιοκεντρικό σύστημα του σχολείου, πράγμα που φάνηκε ιδιαίτερα στις πρόβες, όπως δήλωσαν οι υπεύθυνες για το ανέβασμα του έργου καθηγήτριες Τσίντζα Αθανασία,  Χαραλάμπους Χρυστάλλα και Βαρσαμά Εύα. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Μηχανιώνας που με ιδιαίτερη προθυμία μας παραχώρησε παραδοσιακές στολές.

«ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ»

Ονόματα φοιτητριών: Μαυροπούλου Μάρθα, Μαυροπούλου Μαρία, Μαυροπούλου Παναγιώτα, Μελισσαργά Ευανθία

Σχολή: Φιλοσοφική, Τμήμα: Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής

Ημερομηνίες παρακολούθησης στο Γενικό Λύκειο Μηχανιώνας:29/2/2016, 1/3/2016, 2/3/2016

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μασούτη  Μυρόπη

 «ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ»

 Στα πλαίσια πραγμάτωσης της β΄φάσης του α΄ κύκλου της πρακτικής άσκησης του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, επισκεφτήκαμε το 1ο ΓΕΛ Ν. Μηχανιώνας. Για τρεις ημέρες γίναμε η «σκιά» του φιλολόγου, καθώς στόχος της παρούσας φάσης ήταν η εξοικείωσή μας ακόμη περισσότερο με το έργο που επιτελεί ένας φιλόλογος, τόσο στο διδακτικό όσο και στο διοικητικό κομμάτι του σχολείου. Μας δόθηκε συνεπώς, η ευκαιρία να  παρακολουθήσουμε από μία φιλόλογο καθ? όλη τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος και μπορέσαμε να δούμε έμπρακτα το έργο στο οποίο επιδίδεται καθημερινά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον διευθυντή, κ. Γεροβασιλείου Χρήστο και τις φιλολόγους κα Μασούτη Μυρόπη και  κα Γιαννάκη Άννα για την προθυμία τους και τη βοήθειά τους, στην προσπάθειά μας να ολοκληρώσουμε την πρακτική μας άσκηση.

12784294_10208283230820905_1307750946_n

ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Ονόματα φοιτητριών: Σουραβλά Γλυκερία, Καναβούρα Μαρία- Ελένη

Σχολή: Φιλοσοφική. Τμήμα: Φιλοσοφίας& Παιδαγωγικής

Παρακολουθήσεις στο Γενικό Λύκειο Μηχανιώνας: 30/11/2015, 7/12/2015, 14/12/2015

Τμήμα σχολείου: Β’1

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μασούτη Μυρόπη

  Στο πλαίσιο του μαθήματος της σχολής μας »Διδακτική μεθοδολογία του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας» κληθήκαμε να κάνουμε δύο παρακολουθήσεις στο μάθημα της έκθεσης και μία διδασκαλία με δικό μας υλικό( βλ. παρακάτω αρχεία) στο θέμα βιογραφικά είδη και εργασία. Στη διδασκαλία μας χρησιμοποιήσαμε μια παρουσίαση με power point, ένα κρίτηριο αξιολόγησης με το οποίο ασχοληθήκαμε μέσα στην τάξη και ένα φύλλο εργασίας για τη συγγραφή ενός βιογραφικού σημειώματος.
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία.

Διδασκαλία 701   Φύλλο εργασίας    Κριτήριο Αξιολόγησης

Ευχαριστία σε χορηγό

 

 

 

kids-play-basket

 

Ευχαριστία σε χορηγό

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. Νέας Μηχανιώνας ευχαριστούμε  θερμά το

ΦΩΤΟ ΕΡΙΝΕΛΗ

για την χορηγία στολών Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου στους μαθητές του σχολείου μας.

images (1)

 

 

 

 

 

 

ΑΣΤΡΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΑΦΙΣΑ ΑΣΤΡΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ 2015

ΑΣΤΡΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ Δήμου Θερμαϊκού 2015

Το Λύκειο Ν.Μηχανιώνας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Δήμου Θερμαϊκού Αστρογειτονιές.

Σάββατο 19-12-2015 και ώρα 7:30 μ.μ.

Ταξίδια του Νου

Συναυλία από μαθητές του Λυκείου μας.

Συμμετέχει η νεανική μπάντα κρουστών «Κρούσματα».

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στις 27 Οκτωβρίου στις 10:00΄ π.μ. , πραγματοποιήθηκε στο Λύκειό μας, η εκδήλωση προς τιμή της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στη γιορτή αυτή:

α. καθορίζεται ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες, β.απονέμονται αριστεία και βραβεία στους αριστεύσαντες και πρωτεύσαντες μαθητές, γ.γίνεται αναφορά στα γεγονότα της περιόδου 1940-1945 , ώστε να αποδοθούν τιμές στους Έλληνες αγωνιστές τόσο του ελληνοιταλικού  πολέμου, όσο και της γερμανικής κατοχής.

Ο σύλλογος καθηγητών του Λυκείου, αποφάσισε στη διάρκεια αυτής της γιορτής, να τιμήσει  για την προσφορά τους στην εκπαίδευση και στην τοπική κοινωνία, τους συναδέλφους καθηγητές  που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα, τον κ. Μπαλασά Γεώργιο, τον κ.Πέτροβα Χαράλαμπο, την κα Ευσταθιάδου Μαρία και την κα Κράνια Βασιλική. Για το σκοπό αυτό, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης Ιωάννης,  ο  Αντιδήμαρχος κ. Τσουρούς-Μπουγιούκας και η  Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κα Χατζηχριστοφή Κατερίνα. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στην παρουσία του  Αρχιμανδρίτη Πανοσιολογιοτάτου Ιωάννη Μαλλουρή και των Πρεσβυτέρων Αιδεσιμότατων Γεωργίου Γιακαλή και Ιωάννη Κοτρώνη.

Για εμάς, τους καθηγητές και τους μαθητές του Λυκείου, ήταν στιγμές ιδιαίτερης συγκίνησης και χαράς.

IMG_5228 IMG_5145
IMG_5151 IMG_5160

 

IMG_5163

 

IMG_5171

 

Ενημέρωση μαθητών για την εξοικονόμηση ενέργειας

Την Τετάρτη 14-10-2015, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»,  έγινε ενημέρωση των μαθητών του λυκείου μας  για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, σε συνεργασία με την εταιρεία «Φωτοκύκλωση».

Μετα το πέρας της ομιλίας, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές και τοποθετήθηκαν στο χώρο του λυκείου ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση των λαμπτήρων.