Όλα τα άρθρα του/της lykmic

Σχολικό Ραδιόφωνο

Αγιασμός 2016

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 τελέστηκε ο Αγιασμός του Σχολείου μας, όπου παρέστη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Απευθυνόμενος στους μαθητές τους ευχήθηκε ευλογημένη και δημιουργική σχολική χρονιά.

 

ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ

  Την Τετάρτη 6/7/2016 και την Παρασκευή 8/7/2016, από τις 08:00΄ έως τις 14:00΄ , το σχολείο θα παραμείνει ανοικτό για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων που επιθυμούν να υποβάλλουν μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και στα Τ.Ε.Ι.

? Τετραήμερο ενημερωτικών συναντήσεων για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου ?

   Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) Θερμαϊκού, διοργανώνει τετραήμερο  ενημερωτικών  συναντήσεων(ημερίδων) μαθητών/τριών, γονέων & κηδεμόνων με θέμα:

 «Επιλογή σχολών και συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Μηχανογραφικό – ενημέρωση

15-06-16 Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2016

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2016 ξεκινούν από την Τετάρτη 15-6-2016 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8-7-2016. Πιο συγκεκριμένα:

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 15 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό

– θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

– Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΕΠΑΛ και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί , όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 8-7-2016. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.

– Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

– όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2016, είτε με το Νέο είτε με το Παλαιό σύστημα και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο.

– όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2014 ή 2015, διεκδικώντας το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.

Γ. Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Δ. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Τετάρτη 15-6-2016 μέχρι και την Τετάρτη 29-6-2016.

Για  περισσότερες πληροφορίες πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:

Εγκύκλιος μηχανογραφικών

Οδηγίες Μ.Δ. Νέο σύστημα

Οδηγίες Μ.Δ. Παλαιό σύστημα

 

Προκήρυξη για την εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη για την εισαγωγή  υποψηφίων σπουδαστών και σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Διαβάστε την προκήρυξη  πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προκήρυξη ΑΕΝ

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακαδημαϊκού έτους 2016-2017

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: www.fireservice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης ? Υπεύθυνης Δήλωσης στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος θα γίνεται από την Τετάρτη 01-06-2016 έως και την Τετάρτη 15-06-2016.

Για περισσότερες  πληροφορίες πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:

Προθεσμίες Πυροσβεστικής

Προκήρυξη Πυροσβεστικής

 

«Ενημέρωση για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (αγωνίσματα) των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α., ακαδημαϊκού έτους 2016-17»

Από το Υπουργείο  Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων, ανακοινώθηκε ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 μέχρι και την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΑ «ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Παίζω μουσική», δόθηκε στο χώρο του 1ου ΓΕ.Λ. Νέας Μηχανιώνας συναυλία των «Κρουσμάτων»,  της μουσικής ομάδας του Εθελοντικού Συμβουλευτικού Σταθμού Εφήβων του Δήμου Θερμαϊκού.

Τα «Κρούσματα» ενθουσίασαν τους μαθητές του σχολείου μας, γι΄αυτό και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του διευθυντή του λυκείου και υπεύθυνου του προγράμματος «Παίζω μουσική», για τη συμμετοχή τους και σε άλλες εκδηλώσεις.

Δείτε βίντεο της εκδήλωσης εδώ:

https://drive.google.com/open?id=0B8eD_F3HSgvcQnVjd2FMLWo0OTQ

https://drive.google.com/open?id=0B8eD_F3HSgvcR2Jld0k5d2ZLb1E